Маринатори: робота та призначення
З огляду на назву стає зрозумілим — це прилад для швидкої підготовки харчових продуктів для подальшого приготування на багатті. Як же відбувається процес маринування в такому приладі? Для отримання кінцевого продукту високої якості маринатор проходить такі етапи:
- для початку кухаря необхідно вибрати рецепт маринаду та приготувати його;
- продукти, що потребують маринаду, за потреби нарізаються на шматочки зручного розміру;
- отримані скибочки акуратно складаються в циліндр і заливаються вже створеною сумішшю;
- контейнер із продуктами щільно та герметично закривається;
- з циліндричної ємності викачується повітря вакуумний насос;
- коли процес запущений, барабан починає активно обертатися, так даючи змогу просочувати кожен скибочок залитим маринадом.