При покупці і виборі фритюрниць слід враховувати кожну характеристику. Продукція представлена в широкому асортименті на ринку продажів. Колірна гамма виробів досить різноманітна – від світлих тонів до темних, з різними дизайнами і малюнками. Товари використовуються щодня для смаження пиріжків, картоплі та інших продуктів.
Як вибрати дійсно якісний і довговічний товар – популярний питання покупців. Слід враховувати тип чаші. Виробляються алюмінієві або з нержавіючої сталі. Для дому краще придбати виріб з антипригарним покриттям, щоб їжа не прилипла і не залишалася на стінках. Варто враховувати обсяг. У маленьких виробах місткість становить 0,5-0,7 л, яких вистачає для приготування однієї порції.
Для розмірів побільше надаються об'ємом 1,5-2 літри. Пропорції масла підбираються індивідуально для кожної моделі. Треба враховувати скільки їжі вміститися в пристрій. Для невеликих типів місткість становить 0,25 кілограм. Максимальні параметри – 1,6 кілограм. Найбільшу місткість мають професійні вироби.
Від обсягу чаші заздрості потужність. Зазвичай перебуває в межах від 800 до 2000 Вт. Для домашнього застосування відмінно підійдуть електричні потужністю 1400-1800 Вт. При додаткових функціях застосування принесе задоволення і комфорт: знімні шальки, віконце, через яке можна контролювати підготовку, система зливу масла і т. д.