Форми для випікання призначаються для приготування хліба, пирогів, запіканок, порційних кондитерських виробів у газових або електричних духовках, а також мікрохвильових печах.
Якісні місткості відповідають основним вимогам експлуатації: витримують високі температури, забезпечують гарну теплопровідність, мають антипригарні властивості та гарні зносостійкі характеристики, практичні та довговічні.
Ємності для випічки відрізняються за формою, діаметром, об'ємом, призначенням і матеріалом.
Основні типи
Форми для випікання бувають такі:
Крім того, вони представлені цілісною або знімною конструкцією. Остання складається зі знімного дна з гладкою або рельєфною поверхнею та бортиків. Форми такого типу використовуються для приготування кондитерських виробів із пісочного та бісквітного тіста.
Потрібні типи форм — круглі, хвилясті, фігурні, роз'ємні, для кексів (з заглибленням), пасхи та кулічу, мінітортів.