Кавомолка — це спеціалізоване обладнання, яке призначається для перемелювання цілісних кавових зерен. Така техніка є абсолютно незамінним обладнанням для закладів, які спеціалізуються на приготуванні цього напою. Вони можуть купуватися для дому та повноцінного використання в приватних умовах.
Домашні кавомолки можуть бути найпростішими пристроями, які не потребують наявності складних технічних систем. Для побутового використання цілком підійде невелика компактна модель, яка зможе впоратися з невеликим обсягом завдань.
Більш пильну увагу потрібно приділяти вибору пристрою для використання в ресторанних умовах. Зазвичай, у кафетеріях завжди спостерігається збільшений потік клієнтів, тому власники закладу мають подбати про те, щоб техніка впоралася з приготуванням напоїв. З цією метою потрібно звертати увагу на продуктивні пристрої, які можуть за один раз перемелювати чималу кількість кавових зерен. Важливо і час, за який техніка справляється з довіреною нею операцією.
За принципом свого керування кавомолки бувають ручними й електричними. Перші обладнані спеціальною ручкою, за допомогою якої обертають жорсткі елементи, що відповідають за помел. Електричні моделі характеризуються збільшеною продуктивністю. Досить натиснути на одну кнопку, після чого перемелювальний механізм приводиться в дію й самостійно подрібнює кавові зерна. Важливо, щоб електрична модель мала достатню витривалість. Її міцності та потужності має бути досить для багаторазового подрібнення кави.