Кухонний ківш знадобиться для приготування невеликих порцій страв. Завдяки зручній ручці страва в ковше зручно помішувати, оскільки ручка довга, вона не нагрівається, навіть під час готування на високих температурах. Найчастіше такий посуд використовується для приготування соусів, супів, каш і для розігрівання страв, які вимагають інтенсивного помішування.
Оскільки основна перевага кухонного ковша — це зручність у користуванні, то вони не випускаються у великих обсягах. Максимальна місткість становить 2 літри.
Під час купівлі варто звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена сама ємність і ручка. У нашому каталозі ви зможете купити моделі з алюмінію та неіржавкої сталі.
Моделі з алюмінію мають мінімальну вартість. Мають міцність, легкість, швидко нагріваються, але завдяки тонким стінкам такі ковші можуть нагріватися нерівномірно.
Моделі з неіржавкої сталі мають вищу ціну, але й ширший набір позитивних якостей. Вони рівномірно прогріваються, не вступають у реакцію з їжею, мають невелику вагу та високу міцність.
Важливим елементом будь-якого ковша є ручка, тому необхідно врахувати матеріал, з якого вона виготовлена. Найбільш поширеним матеріалом є неіржавка сталь. Вона має високу міцність, не деформується під впливом високих температур, легко миється, підходить для використання в духовці. Але завдяки високій теплопровідності така ручка може нагріватися разом із ємністю, унаслідок чого можна випадково обпекти руки.
Наступний за популярністю матеріал — бакеліт. Це один із різновидів пластмаси. Вирізняється високою міцністю, низькою теплопровідністю, витримує чищення абразивами. Під час контакту з відкритим вогнем така ручка не загоряється, але може обляклитися, тому не рекомендується для використання в духовці.
Також ви можете купити недорогий модель із комбінованою ручкою. Вона буде мати міцність металу та низьку теплопровідність бакеліту або силікону. Використання прихваток знадобиться тільки у разі тривалого готування.